maandag 8 augustus 2016

Minno Baartmans




Grenzen van de geest aftasten, onderzoeken, ondervinden.
Zo leidt Minno zijn leven en op deze manier ontstaat dan ook zijn kunst.

Zijn regelmatig terugkerende onderwerpen verwerkt hij met diverse media en vanuit wisselende invalshoeken. Minno verbeeldt deze op een poëtische manier, waarbij de beelden regelmatig ook spelen met de geest van de beschouwer.

Hij is in 2010 afgestudeerd aan Artez te Arnhem (autonome kunst) en heeft geëxposeerd in Nederland en Duitsland. Hij woont en werkt in de omgeving van Nijmegen.

www.minnobaartmans.nl


Video stills

Over deze expositie
Met deze expositie laat Minno een zoektocht zien waar hij zich al enige tijd in verdiept. Het begon met de vraag: "Als je je iemand probeert te herinneren.., hoe ziet dat er dan uit in je hoofd? Zou je zoiets ongrijpbaars zichtbaar kunnen maken?"

Vanuit deze vraag ontstonden de eerste ‘portretten van de herinnering’.

Na een beeldend antwoord te hebben gevonden op deze vraag bleef de behoefte om deze weg verder te onderzoeken... Al snel kwam hij uit op bewegend beeld.

Vanwege zijn liefde voor fotografie was de de stap naar stopmotion snel gemaakt.
De vertraagde films van Bill Viola en het gevoel wat deze werken bij hem teweeg brachten zijn van grote invloed geweest op zijn keuze van uitvoering. De relatieve eenvoud en dus ook de beperkingen van stopmotion vormden een mooie basis om deze manier van verbeelden verder te ontwikkelen.

Hieruit ontstonden ‘ademende’ films die de herinnering aan een persoon op een poëtische manier verbeeldt.

Uiteindelijk zijn alle werken een poging het ongrijpbare te vangen.





















Geen opmerkingen:

Een reactie posten