dinsdag 23 augustus 2016

UnExposed-Exposed Weurt 2016





EXPOSITIE dit weekend!
Dezzaterdag & zondag van 11 tot 17 uur

20+ kunstenaars exposeren
op 20 & 21 Augustus
in de voormalige basisschool "de Ruyter" in Weurt


PROGRAMMA:

zondag:
Noor en Mike Roelofs Poetry en Musique 13:00 uur

Daniëlle Brans 15:00 uur

Bubblica - mysterieuze zeepbellen show
14.00 - 14.30 uur
-
Gerard van der Kamp & Minnoir - Sax & Poetry
16.00 - 16.30 uur

----------------------------------------------------------------------------------------------

Over UnExposed Exposed
Kunstenaarsinitiatief ‘UnExposed Exposed’ is opgericht door de kunstenaars Minno Baartmans en Nadine Zanow vanwege de behoefte om expositiemogelijkheden te creëren en daar waar mogelijk dit te delen met andere kunstenaars en gelijkgestemden.

De eerste keer deden zij dit tijdens de kunstroute in Beuningen (2011) toen zij, met goedkeuring van de ‘Tijdelijk wonen organisatie’, het gebouw waar zij in woonden en werkten openstelden voor andere kunstenaars en deze mogelijkheid met hen deelden.

Dit resulteerde in een succesvolle 2 daagse expositie met 14 kunstenaars met daarnaast nevenactiviteiten als poëzie, muziek en performances.
Het initiatief was drukbezocht en werd enthousiast ontvangen door de Kunstroute-organisatie, de buurt en de gemeente.

Weurt
Nu vijf jaar later doet er zich een nieuwe mogelijkheid voor! Een schoolgebouw moet voor zes weken invulling krijgen voordat het gesloopt wordt.
Of wij ‘er iets mee konden’.

Middels samenwerking met Gapph en de gemeente Beuningen hebben wij een nieuwe mogelijkheid gerealiseerd om een groep van 20+ kunstenaars te laten exposeren.

Droom
Naast het realiseren van een mooie expositie wil UnExposed Exposed ook laten zien wat een groepje gemotiveerde kunstenaars (in slechts zes weken) kan doen met een gebouw.
Laat staan wat voor positiefs kunstenaars kunnen bewerkstelligen als er enkele (semi)permanente gebouwen voor hen beschikbaar zouden zijn... 
UnExposed Exposed droomt van een toekomst waarin er gebouwen beschikbaar komen waar soortgelijke enthousiaste initiatieven positief kunnen bijdragen aan het sociale en culturele klimaat in de regio.


Wij van UnExposed Exposed geloven sterk in samenwerking met soortgelijke initiatieven om expositiemogelijkheden voor kunstenaars te bevorderen en zo kunstbruggen te bouwen tussen verschillende steden, nationaal en internationaal.

Komt allen het resultaat met ons delen op zaterdag 20 & zondag 21 Augustus van 11.00 tot 17.00 uur


Met enthousiaste groet,

Kunstenaarsinitiatief ‘UnExposed Exposed’ 

Minno Baartmans & Nadine Zanow






Geen opmerkingen:

Een reactie posten