maandag 22 augustus 2011

Introductie

UnExposed-Exposed: Kunstenaars Initiatief, Ewijk (gemeente Beuningen)
Kunstroute Beuningen, 2011
1.     De regio is rijk aan kunstenaars. Vele lokale kunstenaars werken vanuit huis, dit kan zijn om financiële redenen maar ook uit eigen overweging. Zij kiezen er vaak voor om hun deuren om privacy redenen gesloten te houden. Het initiatief biedt de mogelijkheid aan kunstenaars om hun werk met de samenleving te delen, te kunnen zeggen “hallo, we zijn met velen!”
2.     Een verscheidenheid aan werk. Van schilderijen, sculpturen, fotografie, installaties, video tot performances… “conceptueel” en “traditioneel”. We hopen, door deze diverse uitingsvormen naast elkaar te tonen, het publieke bewustzijn ten opzichte van de hedendaagse kunst en hun makers zal vergroten. Wij hopen op deze manier ook de drempel te verlagen voor het publiek om onbevangen kunst te bekijken. Het aanbod is zo breed dat men zal merken dat men niet alles hoeft te begrijpen of te waarderen, kunst is even divers als de mensheid zelf.
3.     Publieke aandacht voor het gebouw. Mogelijkheden voor kunst en kunstenaars in de gemeenschap. Expositie ruimtes? Podium voor muzikanten en kunstenaars? Betaalbare ateliers / studio’s? Een bruisend creatief centrum in de gemeenschap of weer een Blokker?
4.     Inzicht in het leven van kunstenaars. Dit is hun leven. Het is lastig. Het is gebaseerd op de overtuiging dat men er misschien niks mee zal verdienen maar toch is het is een levensbehoefte geworden. Men heeft een woning, huur, evt. een atelier, geen verkoop, en toch kiest men voor deze onzekere leefwijze.
5.     Het initiatief toont een brede expositie, open ateliers en vele activiteiten waarbij het publiek/de gemeenschap actief wordt betrokken.  Een clownerie voor de kinderen en ouderen, veel aanwezige kunstenaars en een verscheidenheid aan muzikanten, dichters en performers.
Kunst is communicatie.
De locatie: Het schoolplein tussen de Duivendonck en het Heumeshof tegenover de parkeerplaats bij de Spar in Ewijk. Op het schoolplein zijn vele activiteiten en zijn de expositieruimtes te bereiken. Een bruisende plek vol kunst en activiteiten.
Activiteiten: Clownerie, activiteiten met en voor kinderen, bezoekers, muzikanten in het gebouw en op het schoolplein. Al deze extra’s maken samen met de expositieruimtes een kunst-zinnige beleving voor jong en oud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten